Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес е Международният ден на програмиста

Днес е Международният ден на програмиста

Днес е Международният ден на програмиста. Професионалният празник на софтуерните специалисти е официална част от календара на Русия, но се отбелязва и в редица други страни като САЩ, Великобритания, Франция, Германия, както и в България.

Днес е Международният ден на програмиста. Професионалният празник на софтуерните специалисти е официална част от календара на Русия, но се отбелязва и в редица други страни като САЩ, Великобритания, Франция, Германия, както и в България.

Датата на празника далеч не е избрана случайно. В невисокосната година 13-и септември е 256-ият ден. Числото 256 (256 = 28) е символично, защото това е максималният брой стойности, които може да се кодират с един байт (8 бита).

През високосните години 256-ият ден е 12-и септември. В този случай, веднъж на всеки четири години датата на празника се променя.

В България програмистите си имат и национален ден, свързан с рождената дата на Джон Атанасов - създателят на първия електронен компютър. Датата е 4-ти октомври и е призната за празник на българските програмисти през 2007-а година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега