Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес отбелязваме Световния ден на храната

Днес отбелязваме Световния ден на храната

Мотото на деня за 2022 г.: "Да направим здравословната и питателна храна общодостъпна".

На днешния 16-и октомври се отбелязва Световния ден на храната. Той е част от календара на ООН и е посветен на годишнината от създаването на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО), сформирана през 1945 година. Мотото на деня за 2022 г.: "Да направим здравословната и питателна храна общодостъпна".

Тазгодишното издание се провежда във време, когато глобалната продоволствена сигурност е изправена пред заплахи от различни посоки, като растящите цени на храните, енергията и торовете добавят към традиционните двигатели като климатичната криза и военните конфликти. Междувременно пандемията от COVID-19 продължава да има допълнителен ефект, подчертавайки колко взаимосвързани са нашите икономики и живот.

В допълнение към 970 000 души, изложени на риск от глад в Афганистан, Етиопия, Сомалия, Южен Судан и Йемен, броят на хората, изправени пред глад в световен мащаб, нараства (до 828 милиона през 2021 г., според последния доклад на ФАО) и 3,1 милиарда души все още не могат да си позволят здравословна диета.

Експертите обаче са убедени, че можем да променим тези статистики, атакувайки основните предпоставки за глада - локални и международни конфликти; природни катаклизми, свързани с промените в климата; забавяне на икономиката.

„Най-сериозното ми безпокойство е какво следва: криза с наличността на храна, тъй като последиците от конфликта и изменението на климата заплашват да саботират глобалното производство на храни през идните месеци. Светът трябва да отвори очите си за тази безпрецедентна глобална продоволствена криза и да действа сега, за да я спре да излезе извън контрол“, каза изпълнителният директор на Световната продоволствена програма Дейвид Бийзли.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега