Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес откриват официално новото летище в Истанбул

Днес откриват официално новото летище в Истанбул

То е едно от най-големите в света.

Днес следобед ще бъде официално открито новото летище в Истанбул. Церемонията ще се състои в 16:30 часа местно време и е част от събитията, с които южната ни съседка ще отбележи 95-ата годишнина от създаването на Турската република, предава агенция "Anadolu". На откриването ще присъстват президентът Реджеп Ердоган, както и над 50 високопоставени гости от 18 страни по света.

Новото летище е едно от най-големите в света. То се простира на 76 млн. кв. м и на първо време ще обслужва 90 млн. пътници. Очаква се пълният му капацитет да бъде достигнат през 2023 година, когато довършителните работи ще приключат. Тогава аерогарата ще разполага с шест отделни писти, капацитет от 500 летателни апарата и паркинг за 70 000 автомобила. Годишният пътникопоток ще достига 200 000 000 души. Летището ще разполага и с най-големия център за безмитна търговия в света. Той ще бъде разделен на шест секции, сред които зона за луксозни стоки и базарен район.

Първият полет ще бъде осъществен на 31-ви октомври. Дестинацията е столицата на Турция - Анкара. Първият международен полет пък ще излети на 8 ноември, с дестинация Баку - столицата на Азербайджан.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега