Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес се отбелязват две години от началото на войната в Украйна

Днес се отбелязват две години от началото на войната в Украйна

Мрачно настроение витае над страната, тъй като войната срещу Русия навлиза в третата си година, а киевските войски са изправени пред все по-големи предизвикателства на фронтовата линия на фона на намаляващите запаси от боеприпаси и проблеми с личния състав.

Украйна днес отбелязва две години от началото на пълномащабната руска инвазия и се очаква редица чуждестранни високопоставени гости и официални представители да посетят столицата Киев в знак на солидарност, тъй като украинските сили страдат от недостиг на боеприпаси и оръжие, а продължаването на доставките с помощи от Запада е под въпрос, предаде Асошиейтед прес. 

Мрачно настроение витае над страната, тъй като войната срещу Русия навлиза в третата си година, а киевските войски са изправени пред все по-големи предизвикателства на фронтовата линия на фона на намаляващите запаси от боеприпаси и проблеми с личния състав, отбелязва агенцията. Украинските сили се изтеглиха от стратегическия град Авдеевка в източната част на страната, което донесе на Москва една от най-големите ѝ победи. 

Годишнината идва, след като президентът Володимир Зеленски уволни висшия военен командир Валерий Залужни и го замени с генерал-полковник Олександър Сирски. Това бе най-значителната промяна във висшия команден състав от началото на пълномащабната инвазия. 

Русия все още контролира приблизително една четвърт от територията на страната, след като лятната контраофанзива на Украйна не успя да оправдае очакванията и не доведе до големи пробиви на фронта, посочва АП. Междувременно милиони украинци продължават да живеят в несигурни условия под кръстосания огън на сраженията, а много други са под руска окупация. Повечето от тях все още очакват да бъдат освободени. 

Очаква се в столицата Киев да пристигнат чуждестранни официални представители, за да се срещнат със Зеленски и други украински официални представители и да изразят своята продължаваща подкрепа за страната в борбата ѝ с войските на Москва и в подготовката ѝ за членство в Европейския съюз.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега