Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дневен ред от над 25 точки очаква общинските съветници от Бургас

Дневен ред от над 25 точки очаква общинските съветници от Бургас

Стартира 43-тото редовно заседание на бургаския Общински съвет.

Малко след 9 часа тази сутрин стартира 43-тото редовно заседание на бургаския Общински съвет. 26 са точките в предварителния дневен ред.

Днес представителите в местния парламент ще трябва да решат дали да създадат ново социално общинско предприятие, което да осигури работа в озеленяването на лица в риск. То ще осигури работа на 16 души в рамките на една година. Средствата за техните заплати са осигурени по програма, но от 2020 година Общината сама ще трябва да издържа предприятието си. То ще се занимава с озеленяването и поддържането на парковата и градинска растителност.

В дневния ред влиза и предложението на Общината да ремонтира за своя сметка фасадите на рушащите се стари сгради по "Богориди". Както вече Ви разказахме, идеята е централните части на града да придобият по-приветлив вид, след като дълги години администрацията не може да принуди собствениците да се погрижат за имотите си. Инвестираните в ремонта на къщите пари ще се търсят в последствие от тях.

По предложение на съветника Георги Дракалиев, колегите му ще трябва да гласуват и дали списъкът с имената на почетните граждани на града, публикуван на сайта на ОбС, да бъде обновен, така че да съдържа информация за всички, получили това звание. Според Дракалиев, голяма част от имената липсват, но могат да бъдат намерени в архивите.

Днес ще бъде разгледана и докладната на общинските съветници Димчо Грудев и Калояна Живкова за поставянето на спасително оборудване в района на Зоната за свободен достъп на Пристанището. Представителите в местния парламент ще трябва да дадат и съгласието си един от репатриращите автомобили на Общината да бъде продаден на Сливен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега