Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 20 септември трябва да приключи ремонта на моста и сградите на о-в Св. Анастасия

До 20 септември трябва да приключи ремонта на моста и сградите на о-в Св. Анастасия

До 20 септември е срокът за приключване на строителните дейности на моста и сградите на о-в Св. Анастасия, каза в интервю за Радио "Фокус" зам.-кметът по Европейски въпроси в община Бургас Атанаска Николова.

До 20 септември е срокът за приключване на строителните дейности на моста и сградите на о-в Св. Анастасия, каза в интервю за Радио "Фокус" зам.-кметът по Европейски въпроси в община Бургас Атанаска Николова.

В рамките на проекта има заложени два опознавателни тура. По този начин местната администрация ще запознае туроператорите с новия туристически продукт, който ще предложат следващия сезон в Бургас. "В момента се работи много усилено и по двата обекта. В четвъртък имаше проверка и на двете места от страна на екипа. Строителите се опитват да наваксат закъсненията, за да могат до 15 септември да свършат работа, след което да влязат приемателни комисии", посочи Николова.

Тя призна, че амбициите им обектите да са готови за това лято не са се оправдали заради забавянето на ремонта през зимата. „За нас като община е разочароващ факта, че оперативни програми, основно насочени към изграждане на модерна инфраструктура в общините през следващия програмен период 2014-2020, ще са със занижен бюджет”, каза Николова. Това са ОП "Околна среда” и "Региони в развитие", приемник на текущата – "Регионално развитие". Николова се надява, че община Бургас ще успее да защити достатъчен финансов ресурс, защото подготвените проекти по тези две оперативни програми, са много важни за града.

"Изключително важни са усилията на правителството към подготовката за следващия програмен период. Община Бургас започна работа по подготовка на проектите за него още от миналата година. Сега продължаваме. На последното си заседание Общинският съвет прие Интегриран план за градско възстановяване и развитие, който дава основните обекти и приоритети за реализиране през следващия програмен период. Ние действително сме подготвили много амбициозна рамка с готови проекти, които са от огромно значение за развитието и благоустрояването на града, за повишаване качеството на живот на бургазлии. Ние сме изключително заинтересовани от процеса на подготовка и съответно на осигуряване на средствата за следващия програмен период", посочи Николова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега