Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 2013-а се цифровизираме

Държавата плаща декодерите на социално слабите
До 2013-а се цифровизираме

Държавата ще поеме голяма част от цената на декодерите, необходими за приемане на цифрова ефирна телевизия. Това предвижда проект на План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България.

Държавата ще поеме голяма част от цената на декодерите, необходими за приемане на цифрова ефирна телевизия. Това  предвижда проект на План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T) в Република България, който е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Проектът включва етапите, сроковете и условията за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване (DVB-T), с крайна дата за изключване на наземното аналогово телевизионно радиоразпръскване в Република България на 1 септември 2013 г.  

Предоставянето на декодиращи устройства ще се извършва по аналогия с правата за енергийни помощи. Ще бъдат оценявани доходното, имущественото, здравословното състояние (степен на инвалидност – увреждания), възрастта и семейното положение. Условие за получаване на декодиращото устройство е наличие на собствен телевизионен приемник, без техническа възможност за приемане на цифров сигнал.  

Едно семейство ще се предоставя само един декодер, независимо колко от членовете му отговарят на условията за подпомагане. В Закона за държавния бюджет за 2012 г. са осигурени до 17,5 млн. лв. за крайни декодиращи устройства за приемане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване и за провеждане на информационна кампания.   Крайните устройства и прилежащи антени с усилвател с гаранция до 2 г. ще бъдат купени чрез обществена поръчка. По места ще бъде осигурено разпространението и инсталирането им срещу подпис от подпомаганите хора.  

Главна цел при въвеждането на наземното цифрово телевизионно радиоразпръскване е ефективното използване на радиочестотния спектър, осигуряване на по-добро качество и програмно разнообразие, както и предоставяне на допълнителни услуги за потребителите. Преходът ще осигури свободен достъп до цифровите версии на обществените и търговски доставчици на аудиовизуални медийни услуги. По този начин ще се стимулира развитието на конкуренцията на пазара на цифрово телевизионно радиоразпръскване, като се отчита принципа за технологична неутралност.  

Програмите, излъчвани от предаватели за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване, трябва да са безплатни. В случай че има кодирани предавания, то техният брой ще е ограничен. Планът залага на атрактивност на програмите.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега