Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 31.01 регистрираните по ЗДДС земеделци избират реда на облагане

До 31.01 регистрираните по ЗДДС земеделци избират реда на облагане

Физическите лица, които са регистрирани като земеделски производители и едновременно с това са регистрирани по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС), вече ще имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им. Тези доходи ще се облагат с данък върху годишната данъчна основа от стопанска дейност като едноличен търговец, само ако земеделският производител избере този ред на облагане.

Физическите лица, които са регистрирани като земеделски производители иедновременно с това са регистрирани по Закона за данък върху добавенатастойност (ЗДДС), вече ще имат право да избират реда за облагането на доходите отдейността им. Тези доходи ще се облагат с данък върху годишната данъчна основаот стопанска дейност като едноличен търговец, само ако земеделскиятпроизводител избере този ред на облагане.

Изборът ще става с декларация, която за 2014 г. ще се подава в срок до краяна януари 2014 г. В случай, че земеделците не подадат такава декларация задоходи придобити след 01. 01. 2014 г., те ще се облагат с данък върху общатагодишна данъчна основа, като при формирането на облагаемия доход ще могат даприспадат само нормативно-определените разходи (60 или 40 на сто в зависимостот вида на произвежданата продукция).

Образец на декларацията по чл. 29а, ал. 4 от Закона за данъците върхудоходите на физическите лица, с която се упражнява правото на избор за облаганес данък върху годишната данъчна основа от стопанска дейност като едноличентърговец, както и повече информация за облагането на доходите на земеделскитепроизводители може да се намери на сайта на приходната агенция www.nap.bg.

Декларацията се подава лично от земеделския производител или неговупълномощен представител в териториалната дирекция на НАП по постоянен адрес нафизическото лице. Декларацията може да се подаде и по пощата, с обратнаразписка.

Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци иосигурителни вноски земеделските производители могат да получат на цената наградски разговор от цялата страна на телефона на информационния център на НАП0700 18 700 или на електронна поща infocenter@nra.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега