Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 500 лв. на домакинство за технически паспорт на блока, крайният срок е 2022 г.

До 500 лв. на домакинство за технически паспорт на блока, крайният срок е 2022 г.

Документът ще ни струва между 100 и 500 лв на апартамент.

До 2022 година всяка жилищна кооперация в страната трябва да има изготвен технически паспорт. Документът ще ни струва между 100 и 500 лв на апартамент. "Техническият паспорт е много важно нещо, всяка една сграда трябва да има такъв, остарелият жилищен фонд няма такива. Панелното строителство е такова, както и всички по-стари сгради, а почти всички сгради от новото строителство имат паспорт, защото законът го изисква", това заяви Александър Гърдев, управител на фирма за управление на етажната собственост пред НОВА.

Той каза още, че всяко едно нещо в имотите на собствениците трябва да бъде описано в този паспорт, както и промени, които са правени. Нужно е да се извърши обследване, за да се издаде технически паспорт, като целта е да излязат наяве нередности, които вероятно съществуват."Всеки собственик има отговорност за собствения си имот и за общите части", категоричен бе той.

Относно скорошното изтичане на срока на годност на панелните жилища той смята, че изразът е преувеличен и не е казано, че те ще паднат след този срок или пък, че някой ще отнеме собствеността на притежателите, а идеята е сградите да бъдат максимално безопасни.За сумата, която ще се плаща за издаването на технически паспорт, Александър Гърдев каза, че тя ще бъде за за обследването и издаването, а размерът ще се определя от големината на жилището, като средства са само за издаване на технически паспорт, не за ремонти.

Той прогнозира, че е възможно е да има затруднения със събирането на тези суми, защото има много празни апартаменти по различни причини.Гърдев информира, че през през последните години много пъти се е отлагало това паспортизиране и сега е дошъл крайният срок, а на санираните сгради от 2015 година насам е издаден технически паспорт и те няма да има нужда да го правят повторно.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега