Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До края на април се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“

До края на април се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“

Програмата ще е особено полезна за културни структури, които имат желание да представят своя продукт в квартали или съставни селища. Образецът за заявление ще бъде публикуван следващата седмица.

От 22 април до края на месеца ще се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“.  Тя разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да стига до повече публики. Програмата е в синхрон с демографската политика на Община Бургас, с фокус към младите хора, към периферните селища и квартали.  Идеята е младите творци, които се занимават с култура,  да имат възможност да са част от публиката на стойностни събития. За целта отделните школи, клубове и други творчески структури ще могат да кандидатстват пред  комисия от експерти, в която ще има и представител на новата дирекция "Демографски политики, мониторинг и координация".  Получените средства ще покриват напълно или частично цената на билетите за избраното събитие/спектакъл/концерт. 

Програмата ще е особено полезна за  културни структури, които имат желание да представят своя продукт в квартали или съставни селища. Те ще могат да получат допълнителна помощ за това. Стремим се и хората от периферията на общината да имат достъп до разнообразната ни културна програма, обясни зам.-кметът по култура Диана Саватева. Програмата съдържа и направление, по което творчески клубове и школи могат да кандидатстват за подпомагане на подготовката им за участие в национални и международни форуми и състезания. В края на април е първата сесия, следващите ще бъдат оповестявани своевременно като подпомагането по отделните направления се извършва до изчерпването на финансовия ресурс, предвиден за съответната година в бюджета на Община Бургас. 

Заявления по образец за финансиране по Програмата може да се подават всеки работен ден в Центъра за административно обслужване на граждани, ул. „Александровска” № 26, Бургас 8000, до зам.-кмет „Култура и вероизповедания“, за Програма „Достъпна култура“, като в тях се посочват данни на кандидатстващата организация или индивидуален артист, адрес за кореспонденция, телефон, електронна поща (e-mail). В заявлението се отбелязва времето на провеждане (дата, място и час) на съответното събитие или на мероприятието, което ще бъде посетено, като до неговото реализиране е необходимо да има минимум 45 календарни дни.

Образецът за заявление ще бъде публикуван следващата седмица.

Пълна информация за условията за кандидатстване и допустимите активности, които ще бъдат финансирани, вижте ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега