Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До края на седмицата започват да замразяват ледената пързалка

До края на седмицата започват да замразяват ледената пързалка

Очаква се процесът да отнеме около 2 дни, при подходящи метеорологични условия.

До края на седмицата започват да замразяват ледената пързалка на пл. "Тройката". Очаква се процесът да отнеме около 2 дни, при подходящи метеорологични условия. Официалният старт на "фигурния сезон" пък ще бъде даден около празника на града 6-и декември. Това коментира управителят на ОП "Спортни имоти" - Живко Иванов пред репортер на "PoligrafF".

"Надяваме се да стане бързо. Ако температурите са от порядъка на 0-5 градуса ще ни отнеме около 2 дни да замразим пързалката. Ако има много слънчеви дни, с температури над 15 градуса, това ще ни създаде проблеми", коментира още Иванов. Той уточни, че затрудненията ще бъдат най-вече при първоначалното заледяване.

След това разтичане може да се получи само при продължително слънчево време. По думите на началника на ОП "Спортни имоти", температурите не са толкова пагубни за съоръжението, колкото директното излагане на слънце. Що се отнася до самата употреба на пързалката, тя е с капацитет от 200 души, но при максимално запълване това ще създаде някои неудобства на пързалящите се.

"Очакваме това да се случва само в някои пикови моменти. През останалото време, около 100 души могат спокойно да се пързалят, без да си пречат", заяви Иванов и припомни, че пързалката е с размери 20:30 метра и площ от 600 квадрата.

В подножието на паметника Альоша вече са поставени и двата фургона, които ще обслужват пързалката. Единият ще бъде предназначен за каса, а другият - за гардеробна. Именно там ще се отдават и кънките под наем. От предприятието са осигурили 200 чифта с различни размери, като процедурата за отдаването им все още е в процес на уточняване, посочи шефът на "Спортни имоти".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега