Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев: Ваксината може да дойде на 25 декември

Доц. Кунчев: Ваксината може да дойде на 25 декември

„Хиляди са глобените за неносене на маска. Санкцията е до 300 лева при първо нарушение. Никога не съм твърдял, че контролът е ключов. Хората трябва да знаят какво да правят и да го правят", обясни държавният здравен инспектор.

"Ваксината срещу COVID-19 може да дойде у нас още на 25 декември. Имаме дежурни екипи, които я чакат. Втората пратка се очаква в първите дни на 2021 г. А по-сериозни количества – още през февруари". Това заяви държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на NOVA. По думите му първоначално се очаква да пристигнат около 5000 дози. Те ще тръгнат от Брюксел на 24 декември.

"Много скоро ще имаме и ваксината на Moderna, която е и много по-лесна за съхранение”, коментира още доц. Кунчев. Той не смята, че е притеснителен фактът, че ваксината беше измислена толкова бързо.

„Ако дойде след 3 години, за какво ни е? Това, което правят и Moderna и Pfizer, е толкова модерно и революционно, че оттук нататък ще се използва и за други ваксини", категоричен бе здравният инспектор. Той подчерта, че ще има кампания, с която да бъдат разяснени позитивите от ваксината.

"Минахме през втората вълна. Оптимист съм. Първо, защото идва пролетта, второ, защото ваксините идват", обясни доц. Кунчев. Той обаче е песимист, че ще достигнем необходимите проценти на ваксинирани. Той коментира и мерките срещу разпространението на заразата. 

„Хиляди са глобените за неносене на маска. Санкцията е до 300 лева при първо нарушение. Никога не съм твърдял, че контролът е ключов. Хората трябва да знаят какво да правят и да го правят", обясни държавният здравен инспектор.

„Има 3 групи предприятия, които изпълниха доста точно мерките – хотели, училища, магазини. Навсякъде има контрол, дезинфектанти. Желание за съдействие от тяхна страна има”, коментира доц. Кунчев. „Имат или нямат ресурс, не ме интересува, ще организират нещата така, че и отвън да има контрол”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега