Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъжда се грипна ваканция за учениците от Бургас и Варна

Обсъжда се грипна ваканция за учениците от Бургас и Варна

До края на седмицата се очаква 1/3 от България да е в грипна епидемия, допълни Кунчев.

Обсъжда се грипна ваканция за учениците от Варна и Бургас.Това заяви в студиото на „Здравей, България” главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

До края на седмицата се очаква 1/3 от България да е в грипна епидемия, допълни Кунчев.

По думите му след Смолян, Пловдив и Габрово, вероятно до края на деня епидемия ще обявят и областите Плевен, Бургас и Варна. На ръба били Пазарджик, Ямбол, Перник и София-област. Заболеваемостта в столичния град расте, но не е на такова ниво, че да бъде обявена грипна епидемия, твърди доц. Кунчев.

"Всички, които работят и ходят на училище, виждат, че има отсъстващи и в София, нивото на заболеваемост сега расте, но все още е далече от епидемичните стойности", отбеляза доц. д-р Ангел Кунчев за обстановката в столицата.

„По наредба е записано, че мерки се вземат при 30% отсъствия на учениците“, каза той, но уточни, че ако се вижда, че случаите се увеличават, няма нужда да се чака. По -добре е да не контактуват и да намалим заразяването, посочи главният държавен здравен инспектор. 

Той коментира и нововъведенията в имунологията и новите ваксини, които се очаква да се появят на пазара. Те ще бъдат назални, ще се прилагат чрез впръскване в носа. Кога обаче ще се случи това – доц. Кунчев не се нае да прогнозира.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Тео
    24 яну 2024 06:25

    Все едно чакат още деца да се разболеят. Не е ясно, че ако сега децата не се оставят вкъщи, заболеваемостта в училище ще е 100%. Сега трябва да прекъсне веригата на разпространение на болестта. Децата ще заразят родителите си... Всяка година една и съща история, вземат решения когато всички болни!!!

  • Родител
    23 яну 2024 09:47

    Ами то учениците така или иначе не са на училище В класа на сина ми от 23 ученика са 8 на училище Няма и учители,само заместващи със свободни часове.

    3 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега