Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Ангел Кунчев: До 10 дни очаквам да сме на прага на грипна епидемия

Доц. Ангел Кунчев: До 10 дни очаквам да сме на прага на грипна епидемия

Според него риск от развитие на епидемия от морбили засега няма.

Грипната вълна е започнала. На прага на епидемия ще бъдем след една, две седмици. Развитието на болестта е според очакваното, така както го прави всеки зимен сезон. Виждам как в отделни региони започва да набира скорост и очаквам, че до десет дни първите области ще обявят грипна епидемия. Това заяви доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Рано е за наблюдения върху т. нар. „дълъг грип”. „Само на базата на една публикация не може да вадим генерални изводи. Този щам, с който сега се срещаме, е доста класически като протичане и не мисля, че ще има кой знае какви тежки последици. Всичко зависи от състоянието на организма”, каза той.

Доцентът уточни, че няма да се налагат регионални мерки за грип. „Имаше области, достигнали близо до въвеждането на противогрипни мерки миналата седмица. Това значи около 200 на 10 000 души заболеваемост. За епидемична обстановка трябва числото да достигне 250 – 300 души”, твърди той.

Доц. Кунчев определи нивото на разпространение на варицела и скарлатина като умерено. „Ние не прилагаме ваксинопрофилактика. Варицелната ваксина трябва да бъде включена в календара за имунизации. От януари до март обикновено е периода от годината, когато шарките са най-разпространени”, обясни докторът. 

Според него риск от развитие на епидемия от морбили засега няма. Но винаги има възможност за внос на заболяването от Румъния.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега