Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Мангъров за Covid-19: Трябва да се успокоим, да живеем нормално и да спазваме лична хигиена

Доц. Мангъров за Covid-19: Трябва да се успокоим, да живеем нормално и да спазваме лична хигиена

Ако ви се пие витамин C, D или E може да пиете, но това няма да ви помогне. При вируса заразяването стана по всички възможни начини и понеже е нов, той ще премине през цялото земно кълбо.

Трябва най-вече да се успокоим, след това да живеем нормално и да спазваме елементарна лична хигиена - просто да си мием ръцете. Това е нещо, което рано или късно ще ни се случи и болшенството от нас няма да го разберат. Това заяви началникът на Детската клиника в Инфекциозната болница в София доц. д-р Атанас Мангъров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"Ако ви се пие витамин C, D или E може да пиете, но това няма да Ви помогне. При вируса заразяването стана по всички възможни начини и понеже е нов, той ще премине през цялото земно кълбо. Рано или късно този вирус ще мине през населението, ако междувременно той не изчезне, защото тези коронавируси не са пригодени да живеят сред човешката популация. Те живеят по принцип при животните", добави той.

„Коронавирусът е една остра вирусна инфекция и е едно самоограничаващо се заболяване. Болните не са се преборили, а са държани живи, докато болестта отмине. В страната има няколкостотин хиляди хора, които са заболели от този вирус. Ние хващаме една много малка част от тях. Има поне 100-200 пъти повече от официално обявените от националния щаб“, подчерта доц. Мангъров.

Младите хора и да се разболеят, няма да има фатални последствия. Тези 70% от хората, които трябва да преболедуват, за да се свърши тази епидемия, е хубаво да са от тези, които са млади, здрави и силни, защото ако инфекцията тръгне от другата страна – при старите, болните и немощните, ще са много жертвите“, заяви доцентът. 

„Щабът го е страх. Като носиш отговорност не трябва да съсипеш всичко, защото те е страх. Трябва да се отворят паркове, стадиони и съоръжения, защото хората трябва да продължат да спортуват, за да са силни“, даде съвет експертът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега