Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доказваме, че сме енергийно ефективни и печелим награди

Бургас подкрепя инициативата "Климатична купа"
Доказваме, че сме енергийно ефективни и печелим награди

България е трета във временното класиране на международно състезание по енергийна ефективност.

България е трета във временното класиране на международно състезание по енергийна ефективност. То се нарича „Климатична купа за граждани на Европа” и в него участват домакинства от 10 държави. Състезанието приключва на 15 май 2012 г. Дотогава България има реалния шанс да изпревари водачите Гърция и Малта.

„Бургас е първата голяма община у нас, която подкрепи инициативата и помага за нейното популяризиране”, каза инж. Здравко Георгиев – координатор на състезанието за България. Той и зам.-кметът на община Бургас Атанаска Николова разказаха подробности за климатичната купа. В състезанието може да се включи всяко българско домакинство, като за тази цел трябва да си създаде личен акаунт тук!  

Доказването на спестена енергия става чрез представяне на фактури за период от 4 или повече месеца назад. За участниците има приготвени парични, предметни награди и ежемесечни томболи.  

„Община Бургас е длъжна да дава пример като отличник в енергийната ефективност. През 2009 г. кметът Димитър Николов подписа Конвента на кметовете и пое ангажимент да поощрява използването на възобновяема енергия и въвеждането на мерки за енергийна ефективност”, заяви Атанаска Николова. Община Бургас има изготвена Стратегия за устойчиво енергийно развитие 2011 – 2020 и активно работи по нейното изпълнение.

Почти всички общински сгради имат изготвен енергиен одит и са включени в програми за подобряване на енергийната ефективност. В момента в Бургас се изпълнява мащабен проект за подмяна на старите улични лампи с нови – енергоефективни. Градът се сдоби с километри нови велоалеи и скоро ще стане първият у нас, в който се предлагат обществени велосипеди под наем. С изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт” пък вредните вещества, които градският транспорт отделя във въздуха, ще намалеят с хиляди тонове.  

Зам.-кметът Атанаска Николова отправи към бургазлии и призив за активно участие в инициативата "Часът на Земята 2012", която тази година ще се проведе на 31 март от 20.30 до 21.30 часа. В тези 60 минути ще бъде угасено осветлението в сградата на Община Бургас и други обществени сгради. Бургазлии могат да покажат съпричастност, като изключат осветлението и уредите в домовете си.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега