Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Докъде е стигало влиянието на Мартин Божанов в правосъдната система

Докъде е стигало влиянието на Мартин Божанов в правосъдната система

"Прави се опит да се заметат всички следи, които в хода на едно процесуално производство - досъдебно и след това съдебно, биха могли да водят до по-високо на върховете и до покровителите.", коментира адвокат Велислав Величков.

Прави се опит да се заметат всички следи, които в хода на едно процесуално производство - досъдебно и след това съдебно, биха могли да водят до по-високо на върховете и до покровителите. Това коментира за Nova адвокатът Велислав Величков от „Правосъдие за всеки” по повод казусите, в които са замесени имената на Мартин Божанов-Нотариуса и Петър Петров-Еврото. 

Величков уточни, че е прекратено производство по случая с Еврото при Софийската районна прокуратура и е образувано такова срещу прокурора, който го е започнал. „Това означава, че се прави опит за разпъване на „чадър” над хората, свързани с Еврото, които са минавали през въпросния ресторант „Осемте джуджета”, уточни адвокатът. 

„Градските прокурори могат да образуват отделно производство и да вземат под внимание вече събраните по него доказателство”, каза Величков. 

Той добави, че парламентарната комисия може да извика всички лица и да разшири разследването към „Осемте джуджета”.

„Когато тези обяснения се дадат в зала на комисия, те са достатъчни, за да се самосезира прокуратурата или ad hoc прокурорът да започне разследване. Аз не мисля, че тази парламентарна комисия желае да стигне до върховете и покровителите, но акцентът е в нея - ако тя не си свърши работата, нищо няма да бъде разплетено.”, каза още той.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията убийството на Нотариуса продължава да изважда нови събития.

„Това, което се случва, е сериозен сблъсък, започнал не само с Гешев. За да се случи нещо трябва да се търси решение извън Прокуратурата. Едната опция е това да бъде направено от специалния прокурор”, уточни Безлов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега