Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Габриел: В навечерието на годишнината от руската агресия, ЕС остава единен и солидарен с Украйна

Габриел: В навечерието на годишнината от руската агресия, ЕС остава единен и солидарен с Украйна

В рамките на посещението си в Брюксел Мария Габриел се срещна и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел взе участие в редовното месечно заседание на Съвет „Външни работи“ в Брюксел. Министрите на външните работи на държавите членки обсъдиха ситуацията в Близкия Изток, руската агресия срещу Украйна и обстановката в региона на Сахел. 

"Загрижени сме от хуманитарната ситуация и от риска от регионално разпространение на конфликта. Достъпът до хуманитарна помощ и защитата на всички цивилни трябва да бъдат приоритет. България подкрепя решение на принципа на две държави. Важно е да има споразумение, което да гарантира сигурността и на двете страни," коментира вицепремиерът. 

Специален гост на заседанието на Съвет "Външни работи" беше Юлия Навална, съпруга на починалия руски опозиционен лидер Алексей Навални. 

"В навечерието на втората годишнина от руската агресия срещу Украйна, днес отново отправихме послание за обединени усилия и солидарност с Украйна. Подкрепата за Украйна е стратегическа инвестиция в сигурността на Черноморсккя регион и на Европа", заяви Мария Габриел. Вицепремиерът информира и за предстоящата през април конференция за сигурността на Черноморския регион, която ще се проведе в София. 

В рамките на посещението си в Брюксел Мария Габриел се срещна и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Вицепремиерът благодари за подкрепата за присъединяването на България към Шенген. Двамата обсъдиха и теми като еврозоната, дневния ред на предстоящия през март Европейски съвет и европейските избори.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега