Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денков: И мен са ме обиждали, не съм искал извинение, не сме в детската градина

Денков: И мен са ме обиждали, не съм искал извинение, не сме в детската градина

Денков не коментира дали ПП-ДБ ще поставят условие кой да е премиер. И отново подчерта, че двете коалиции трябва да преговарят.

„Трябва да се стабилизира политическата ситуация и да влезем отново в процес на преговори, който да ни изкара до позитивен резултат”. Това заяви Николай Денков пред българските журналисти в Брюксел. Той коментира, че няма проблем с това кой представлява България на Европейския съвет.

„Относно обидите, нека напомня, че аз бях персонално обиждан многократно от различни политици – Пеевски, Добрев, Борисов. Не съм искал извинение, защото в политиката няма място за такива игрички. Не сме в детската градина, не сме в режим „ти уважаваш ли ме?”. Трябва да намерим решения. Имаше преговори, екипът от едната страна на масата стана, излезе и ни изненада, когато представи пред президента списък, който ние не сме одобрявали и споразумение, което не сме подписали”, каза Денков.  

И отново подчерта, че двете страни трябва да се върнат на масата за преговори, да ги довършат и България да има правителство.

Той каза, че ГЕРБ-СДС са прекъснали преговорите и именно те трябва да се обадят и да предложат как да продължат.

„Готови сме и търсим приемливи варианти при настоящата ситуация. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което съм имал към Мария Габриел, беше счупено с този акт. Не мога да повярвам, как това се случи”, каза той.

„Трябва да намерим начин, това крехко доверие, което бяхме изградили, отново да се стъпи на него и да продължим нататък. Няма никаква промяна по отношение на Асен Василев, това е най-добрият финансов министър, искам да работя с него”, продължи Денков. Той е категоричен, че в преговорите между двете коалиции не е обсъждан никога министър Тагарев, а само министърът на енергетиката.  

„Много от нещата, които казаха вчера от другата страна, не са верни”, каза той. 

Относно това с кой мандат трябва да бъде съставено евентуалното правителство, Денков каза, че трябва да се използват всички възможности за преговори.

„Дали ще бъде първи или втори, той ще бъде национален мандат”, каза Денков.

„Един премиер трябва да си изпълнява задачите, без да се поддава на натиск. Не мога да си дам друго обяснение за това, което се случи, освен че Мария Габриел е била подложена на тежък натиск и тя се е поддала”, продължи той.

Денков не коментира дали ПП-ДБ ще поставят условие кой да е премиер. И отново подчерта, че двете коалиции трябва да преговарят. „Чакаме покана от мандатоносителите”, каза той.

Денков заяви, че сутринта преди връщането на мандата от ПП-ДБ са попитали Мария Габриел дали е възможно да изчете имена на министри, които не са съгласувани, тя им е казала не.

„Аз не съм съгласувал нищо с Пеевски. От колегите ми в преговорния екип знам, че е имало обаждане или среща, не знам точно, на която са обяснили какъв е смисълът на този текст, който е предложен. Ако беше съгласуван с него, щеше да изглежда по друг начин”, заяви Денков.Според него възможностите за постигане на съгласие не са били изчерпани преди връщането на мандата. „Моята интерпретация е, че някой се опитваше да взриви тези преговори. Е, успя”, коментира премиерът в оставка.   

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега