Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: С България Шенген е по-силен

Мария Габриел: С България Шенген е по-силен

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в официална церемония на Летище София, с която бе отбелязано влизането на България в Шенгенското пространство.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в официална церемония на Летище София, с която бе отбелязано влизането на България в Шенгенското пространство. В събитието се включиха премиерът на Република България акад. Николай Денков, ръководителят на Представителството на ЕК в България Йорданка Чобанова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и главният изпълнителен директор на „СОФ Кънект" Хесус Кабайеро. 

"Присъединяването на България към Шенген с вдигането на контрола по въздушните и морските граници е исторически момент. Заедно показваме какво означава сигурност чрез сътрудничество. България става част от общност на милиони хора, пътуващи свободно, с ползи, за бизнеса, туризма и културния обмен. Това е резултат, постигнат с обединени усилия и обща работа. България вече не е само наблюдател на дебатите, свързани с добре функциониращ Шенген. България е част от държавите, задаващи посока и със своя опит допринасящи за бъдещето на Шенген и сигурността на гражданите", заяви Мария Габриел. 

Тя изказа благодарност към българските правителства, Народно събрание и гранична полиция, които са работили последователно за напредъка по този важен национален приоритет. Вицепремиерът благодари също така на Европейската комисия, на Испанското и Белгийското председателство и на държавите членки за подкрепата, и на Нидерландия и Австрия за конструктивните дискусии. 

"С България Шенген е по-силен. Показахме и ще продължим да доказваме, че България има ключова роля и полага системни усилия за защита на външните граници на ЕС в тясно сътрудничество с всички съседни държави и агенции на ЕС. Пожелавам успех в постигането и на крайната цел за последващото отпадане на контрола и по сухопътните граници", заключи Мария Габриел. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега