Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николай Денков: Мария Габриел направи голяма политическа грешка

Николай Денков: Мария Габриел направи голяма политическа грешка

"Трябва да видим дали може да се поправи счупеното. Дали тя би могла да бъде премиер - не знам. Това трябва да се обсъди в хода на преговорите"

Премиерът в оставка Николай Денков коментира пред БНТ актуални теми от Брюксел. Той заяви, че Мария Габриел е направила голяма политическа грешка.

"Мария Габриел направи голяма политическа грешка. Това е политическа грешка, от която всички в момента трябва да търсим начин да излезем. Така не се прави. Това й го написах лично на нея. Така не се прави. Трябва да видим дали може да се поправи счупеното. Дали тя би могла да бъде премиер - не знам. Това трябва да се обсъди в хода на преговорите. Дали да се търси друг премиер от ГЕРБ. Както казах за нас е важно да се създаде правителство, което да бъде подкрепено и от двете политически сили с мандат, който трябва да е национален".

"Разумното решение е отново да седнем на масата на преговорите", заяви Николай Денков."Това, което чух е, че има идея да се вкара за гласуване само Мария Габриел като министър-председател. Това би било груба грешка, защото отново ще изнасили Конституцията".Той посочи, че министър-председателят и министерски съвет се гласуват"Няма избран министър-председател, докато няма избран министерски съвет".

Според него, ако това бъде направено се "симулира някаква дейност". Той се надява ГЕРБ да се откаже от тази авантюра, която той определи като "пропагандна акция", която няма никаква юридическа стойност.

Премиерът в оставка добави, че той няма комуникация с ГЕРБ."Това, което разбрах от Кирил Петков е, че вчера се е опитал да осъществи контакт с Борисов, но той се е скрил"."Това са преговорите, когато имате всичко заедно в комплект, двете страни са казали "да", стават и го реализират. Това значи завършени преговори. Всичко друго са празни приказки".Денков допълни, че е готов на разумни компромиси, които ще доведат до стабилно правителство.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега