Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: Трябва ни още малко време

Мария Габриел: Трябва ни още малко време

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел, която получи първия мандат за съставяне на правителство от президента в качеството си на кандидат за премиер, заяви, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат нужда от още малко време за преговори. Тя уточни, че Споразумението и Министерският съвет вървят в пакет.

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел, която получи първия мандат за съставяне на правителство от президента в качеството си на кандидат за премиер, заяви, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат нужда от още малко време за преговори. Тя уточни, че Споразумението и Министерският съвет вървят в пакет. „За нас е важно всичко да бъде изговорено и много ясно да излезем с позиция, която казва, че ние сме заедно, защото имаме тези принципи”, каза още Габриел.

„Поемам този мандат с чувство на отговорност. Бяхме помолени от ПП-ДБ за още малко време. Имаме нужда от максимално кратко време. Искрено се надявам да бъдем способни да го покажем и в следващите 24 часа да финализираме преговорите”, добави тя.

Габриел уточни, че България има нужда от стабилност. „Но тя трябва да бъде въз основа на ясни принципи на публичност, прозрачност, споделена отговорност, равнопоставеност в управлението, общи приоритети и общо желание да върви напред страна чрез реформи”, коментира още вицепремиерът в оставка. Габриел подчерта, че нямат различия по отношение на приоритетите за страната.

„Те са свързани с реформите в съдебната система, за борбата с корупцията и регулаторите. Това обаче, което е важно, е, че и приоритетите, и реформите, и Министерския съвет вървят ръка за ръка. Казвам го, както го казах и на колегите от ПП-ДБ – седем дни е срок, който аз не приемам. Ние трябва в максимално кратко време да изчистим това, което остава”, поясни тя. И обясни, че преговорите ще продължат още този следобед.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега