Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Световен фестивал за LEGO роботика ще се проведе за втори път у нас

Световен фестивал за LEGO роботика ще се проведе за втори път у нас

Събитието е безплатно за всички посетители

На 20 април в Бургаски свободен университет близо 200 деца от 24 отбора от цялата страна ще премерят сили в състезание с роботи! Фестивалът се организира от Център за творческо обучение в партньорство с Община Бургас, а Бургаски свободен университет ще посрещне всички участници, посетители и лего ентусиасти. Фестивалът включва и изложбена част, в която ще участват школи, лаборатории и различни организации из страната, които специализират в света на роботиката.Най-вълнуващата част от фестивала са битките, които ще продължат през целия ден на фестивала и ще могат да се гледат от всички желаещи.

Вече няколко месеца учениците между 9 и 16 години, под ръководство на своите ментори, се готвят за състезанието. Темата на състезанието тази година е “Шедьовър” и е вдъхновена от света на изкуството. Учениците ще изследват, конструират и програмират докато измислят нови начини за създаване и разпространение на изкуство по целия свят.

Какво е FIRST® LEGO® League Challenge? Това е игрова STEM програма, чрез която учениците на възраст между 9 и 16 години изграждат важни навици за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно проектиране и кодиране, както и разширяват своя речник и разбиране за STEM понятия и концепции. Ключова цел на формата FIRST® LEGO® League e насърчаване на любопитството и интереса на децата и младежите  към роботиката и ефективното прилагане на знанията и уменията, придобити по време на работата им с роботите в реалния живот.

Събитието е безплатно за всички посетители! Миналата година фестивалът се проведе в гр. Пловдив и събра над 2000 души. Там най-добре подготвените 24 отбора с ученици от 10 до 16 години, избрани измежду 80 тима от 50 училища от цялата страна премериха сили в състезание с Лего роботи, изпълнявайки мисии в града под тепетата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега