Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кирил Петков: Мария Габриел направи огромна грешка

Кирил Петков: Мария Габриел направи огромна грешка

Това, което се случи вчера, беше политическа измама, категоричен е Петков.

Това, което се случи вчера, беше безпрецедентно. Това беше политическа измама. Въпросът е защо се прави всичко това. Така съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира в студиото на „Здравей, България” ескалацията на политическото напрежение след връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС.

„12 дни да преговаряш и да се появят имена, които не са споменати... Конституцията дава срок да се изпълни мандатът. Защо се бързаше и накрая се взриви процесът? Мария Габриел направи огромна грешка, която се изразява в това, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос е може ли да си лидер на политическа партия, да знаеш, че хвърляш държавата в хаос и да не се появиш дори накрая. Той не само не се появи, но и се скри и не вдигна телефона. Аз не умирам да си говоря с Борисов, но когато си политически лидер не може да се криеш зад четирима души, които си изпратил да бъдат изпържени. Той хвърли Габриел под автобуса. Нейната репутация беше унищожена с политически ход, който в Европа не е известен - да отидеш при президента с кабинет, който не е съгласуван”, каза Петков.

Според него в Споразумението за реформите двете неща, които са им били отказани, са свързани с реформите на службите, за които от ПП-ДБ искали да има ясна дата до 31 юли, както и текстът за следствената тайна, който бил предложен от Христо Иванов.„Вчера ми беше мъчно за тях. Бяха накарани да говорят абсолютно неверни неща. Ние показахме последната версия на договора, който бяхме готови да подпишем”.  каза Петков.

По повод споразумението Петков обясни още, че през последната вечер на преговорите се е появила една от дамите от преговорния екип на ГЕРБ с документ, подписан от Габриел. От ПП-ДБ са отворили документа, погледнали са датата за реформата в службите и са видели, че конкретиката липсва, каза още съпредседателят на ПП.Той добави, че кабинетът е абсурден, а министрите са подписали декларации, в които заявяват, че не искат да участват в него. 

„Когато мандатът дойде при нас, ние ще съберем всички национални съвети на коалициите в ПП-ДБ и няма да бързаме, а ще мислим. Няма да бягаме от политическа отговорност. Идеята да се хвърля държавата в хаос е най-лесната. Но това не е детска играчка. А ГЕРБ ни помогнаха да осъзнаем колко сме силни заедно в нашата коалиция”, добави Петков.Той уточни, че ГЕРБ трябва да разберат, че старият модел е приключил. „Ние сме отговорни, разбираме, че зад тях стоят много стотин хиляди гласа, но и те трябва да разберат, че времето на хитрините свърши”, уточни той.

„Трите места, където имаше най-голям натиск от страна на ГЕРБ за това да има техни хора, бяха енергетиката, отбраната и страхът да се сменят службите. Това са трите аспекта, където Русия, в последните 30 години, е държала най-много да има контрол”, допълни Петков.По думите му от ПП-ДБ ще изпозлват колективния разум, за да мислят как да се излезе от безпрецедентната ситуация.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега