Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Донев: Ако до края на април няма редовен кабинет, ние ще внесем проектобюджета за 2023 г.

Донев: Ако до края на април няма редовен кабинет, ние ще внесем проектобюджета за 2023 г.

Премиерът подчерта, че след осем месеца активна работа убедено може да заяви, че държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения, понякога трудни, и с поемане на отговорност за тях.

„Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително заради прибързани и недообмислени промени в изборното законодателство, отново се справихме с нашата част от отговорността по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април“. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в началото на редовното правителствено заседание. Премиерът поздрави за добре свършената работа министрите, които пряко бяха ангажирани с вота – вицепремиера Иван Демерджиев, министъра на външните работи Николай Милков, министъра на електронното управление Георги Тодоров и техните екипи, както и всички колеги, които с работата си създадоха условия за провеждане на честни и демократични избори. 

„След поредните предсрочни избори за парламент, живеем отново между две хипотези – ще има редовно правителство и няма да има редовно правителство. Докато се изясни кое от двете предположения има политически живот, ще припомня, че България има действащо, макар и служебно правителство“, акцентира Донев. Премиерът подчерта, че след осем месеца активна работа убедено може да заяви, че държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения, понякога трудни, и с поемане на отговорност за тях. 

„Ние продължаваме да работим по неотложните задачи пред държавата в очакване на конституирането на 49-ото народно събрание и сформирането на управляваща коалиция. Министерството на финансите подготвя проекта на Закон за държавния бюджет за 2023 г., който съгласно параграф 2 от т.нар. Удължителен закон за бюджета Министерският съвет трябва да внесе до края на април“, съобщи министърът-председателят. Донев добави, че ако в края на април, преговорите за съставяне на редовно правителство все още продължават, служебният кабинет ще изпълни и тази отговорност. 

„Освен това след конституирането на 49-ото народно събрание ще внесем на вниманието на народните представители редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите, социално-икономическите проблеми на хората. Сред тях са и законопроектите, от които зависят реформите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост“, каза още премиерът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега