Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДПС отиде при президента с баклава

ДПС отиде при президента с баклава

По-късно в днешния ден Радев ще посрещне на "Дондуков" 2 БСП и „Има такъв народ”.

Представители на ДПС се явиха на консултации за съставяне на кабинет при президента Румен Радев. На "Дондуков" 2 дойдоха председателят на партията Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев. Те подариха на държавния глава баклава по случай Рамазан Байрам. 

"На предишни консултации бяхте донесли таблица с процентното съотношение между различните парламентарни партии и предрекохте, че ще постигнем отново същия резултат. Оказахте се прав. Още тогава призовахте за нов поглед върху политическия процес в страната и търсене на различни подходи за формиране на управляващо мнозинство. Заложихте в предизборната си кампания необходимостта да се търси диалог, разум и компромис. Според мен това е една от причините да затвърдите солидното си присъствие в българския парламент. Като партия с голям и богат парламентарен опит, бих искал да чуя оценката ви за политическите процеси в 49-отото НС и как оценявате възможността за съставяне на правителство, много важен въпрос. Имаме две много важни задачи - съставяне на редовно правителство с широка парламентарна подкрепа възможно най-рано и законодателната дейност - приемането важни закони, от които зависи бъдещето на страната", каза президентът Радев в началото на срещата.

Той попита представителите на Движението какви са условията за това формацията да се превърне в конструктивен фактор при евентуалното съставяне на кабинет, след като обявиха, че ще бъдат опозиция на оформилото се мнозинство от първите две политически сили. "ДПС винаги е бил активен участник в приемането на закона за държавния бюджет. Как вие го виждате във времето, защото май месец е изпълнен с празници? Колко време е необходимо за приемане на бюджета, който ще бъде внесен от служебното правителство?", попита още президентът.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отговори: "Българският народ е мъдър и след 12-годишното еднолично управление създава една и съща структура на НС, независимо кой е първи или втори, и не овластява никого със самостоятелно мнозинство. Това бяха поредните ненужни предсрочни избори, които произведоха сходна структура на НС. Хората имат много проблеми. Обиколихме страната и опитахме да определим дневния ред на обществото - високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи. Поехме ангажимент, че ако сме част от мнозинството за кабинет, ще се опитаме да направим така, че дневният ред на обществото да стане такъв и за политиците", каза Карадайъ.

Според него политиците у нас все още не са си научили урока, макар и след пет предсрочни вота. По-късно в днешния ден Радев ще посрещне на "Дондуков" 2 БСП и „Има такъв народ”.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега