Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ИАРА дари 260 кг риба на бургаския Зоопарк

ИАРА дари 260 кг риба на бургаския Зоопарк

Инспектори на ИАРА извършиха проверки на различни водоеми в страната. Ето и резултатите, съобщени от пресслужбата на агенцията

Инспектори на ИАРА извършиха проверки на различни водоеми в страната. Ето и резултатите, съобщени от пресслужбата на агенцията: 

Проверка на язовир „Мандра“
Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Бургас извършиха съвместна проверка със служители от Четвърто РУ към ОДМВР Бургас. Проверката беше извършена на язовир „Мандра“, през тъмната част от денонощието, по време на издадена забрана за риболов заради пролетно-лятното размножителния период. По време на проверката бяха установени 1150 м мрежи, поставени в работно положение. Уловената в тях риба от вида сребриста каракуда - 260 кг е дарена на Зоопарк Бургас за храна на рибоядните обитатели. Мрежите за иззети за унищожаване. 

Проверка на язовир „Жребчево“
Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Сливен и град Стара Загора извършиха проверка през тъмната част на денонощието на язовир „Жребчево“ м. „Кавалджиевия гьол“,   общ. Нова Загора. Открити и извадени от водата са 2 броя мрежи, с дължина 140 м, поставени в работно положение. Уловената в мрежите риба от вида платика - 10кг  и шаран- 7кг, е освободена и върната във водата.

Проверка на езеро Дуранкулак
Контролни органи на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Добрич извършиха рутинна проверка на езеро Дуранкулак с патрулна лодка  ИАРА 30. В хода на проверката от водите на езерото са извадени  200 м мрежи и улов в тях на риба от вида щука - 1бр., лин - 1 бр. и сребриста каракуда - 3 бр. Рибата е освободена и върната обратно в езерото, а мрежите са иззети за унищожаване.

Проверка в град Севлиево
При извършена проверка в град Севлиево за нерегламентиран превоз и търговия на риба, инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ град Габрово, съвместно с доброволни сътрудници, установиха лице, извършващо продажба на риба без необходимите документи. Съставени са актове за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултури). Иззети са електронна везна и близо 50 кг риба. Със съдействието на Община Севлиево, рибата е дарена на домове за стари хора в региона.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега