Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДПС поиска оставка на Радев, оставка на правителството и експертен кабинет

ДПС поиска оставка на Радев, оставка на правителството и експертен кабинет

Предложението на партията е експертният антикризисен кабинет да бъде оглавен от представителя на най-голямата политическа партия, а вицепремиерът да се посочи от втората по големина политическа партия.

В словото си към Народното събрание по време на откриването на новия политически сезон, председателят на парламентарната група на ДПС - Мустафа Карадайъ поиска оставка на Радев, оставка на правителството и експертен кабинет

"Войната между институциите доведе до политическата криза, в която се намираме днес, до критичната точка на хаоса. Днешната криза е несравнима по своята дълбочина с никоя друга от началото на демокрацията. Ние, веднага след изборите, предупредихме ГЕРБ да съставят еднопартиен кабинет с ясна програма за управление, която да има широка подкрепа в Народното събрание. Без да участваме във властта, да подкрепяме програмата за управление. Изборът на ГЕРБ беше този популистки националистически кабинет. Направиха един коалиционен договор, който те твърдят, че е програма за управление. От друга страна, преди 4 години избрахме Румен Радев за президент, като контрапункт на модела за управление на ГЕРБ. Вместо г-н Радев да влезе в ролята на президент – обединител на нацията, той избра модела на противопоставянето, реваншисткия модел на ГЕРБ. И в крайна сметка днес имаме протести", заяви от трибуната Карадайъ.

Според ДПС изходът от днешната ситуация е: "нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства нито като победител, нито като жертва, защото резултатът ще бъде контрареваншизъм". Предложението на партията е експертният антикризисен кабинет да бъде оглавен от представителя на най-голямата политическа партия, а вицепремиерът да се посочи от втората по големина политическа партия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега