Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дракалиев пита: Ще бъдат ли осветени паметниците на героите в Приморски парк?

Дракалиев пита: Ще бъдат ли осветени паметниците на героите в Приморски парк?

Ще бъдат ли осветени бюст-паметниците, разположени между Летния театър и Пантеона? Питане по тази тема е внесено в местния парламент от общинския съветник Георги Дракалиев. Той обръща внимание, че на територията на Приморския парк на град Бургас има разположени множество паметници, скулптури и статуи. Една част от тях са бюст-паметници на различни личности от новата и най-новата история на България и на Бургас.

Ще бъдат ли осветенибюст-паметниците, разположени между Летния театър и Пантеона? Питане по тазитема е внесено в местния парламент от общинския съветник Георги Дракалиев.Той обръща внимание, че натериторията на Приморския парк на град Бургас има разположени множествопаметници, скулптури и статуи. Една част от тях са бюст-паметници на различниличности от новата и най-новата история на България и на Бургас.

"С малки изключения, най-общобихме могли да ги разделим на 2 категории: национални герои на България,участвали в борбите за освобождение и обединение до 1918 г., и дейци накомунистическата партия, някои от които партизани, участвали в подривната борбасрещу законната власт в периода 1918 - 1944 г.", пише Георги Дракалиев.

Той отбелязва, че една част отбюст-паметниците се осветяват вечер, чрез специално разположени пред тяхпрожектори. "Става дума за всички, които сeнамират в т. нар. историческо ядро на парка, между детската площадка доул.“Агоп Мелконян“ и паметника на Пушкин, без значение дали това са паметницитена велики българи като Раковски, Левски, Ботев или на Велислав Драмов, ВладимирЗографов, Димчо Карагьозов и др., чиито имена не говорят нищо набургазлии", пише общинският съветник. 

"Същевременно, останалитепаметници, в частта от парка, разположена между Летния театър и Пантеона, не саосветени. А там все пак се намират бюстовете на големите герои Капитан Петковойвода, Георги Кондолов, Михаил Герджиков и Тодор Александров, всеки един откоито е свързан малко или много с нашия град", коментира Дракалиев.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега