Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дракалиев: Защо КАТ - Бургас не използва дарените от ОбС газ анализатори и димомери?

Дракалиев: Защо КАТ - Бургас не използва дарените от ОбС газ анализатори и димомери?

Апаратурата била дарена миналата година, но до момента не била използвана.

Въведени ли са в експлоатация дарените от Общински съвет – Бургас газ анализатори и димомери, за които бяха платени десетки хиляди левове от общинския бюджет?  Ако не са въведени, поради какви причини, и кога жителите на Бургас да очакват това да се случи?

Тези въпроси отправи общинският съветник Георги Дракалиев към комисар Неделчо Рачев,  началник сектор „Охранителна полиция“, в открито писмо, разпространено до медиите. В него представителят от местния парламент посочва, че още през април е получил информация, че дарената апаратура не се използва, като тогава отговорът на ОДМВР бил, че "част от тях нямат сертификати за съответствие или проверка и се чакат такива от фирмата-доставчик, които да се изпратят в Българския институт по метрология". Месеци по-късно обаче уредите все още не били влезли в употреба, твърди Дракалиев.

"Един от най-важните проблеми за всички наши съграждани, е качеството на атмосферния въздух в Бургас. Един от най-основните фактори за това, е автомобилният трафик, който според проучванията на Община Бургас и РИОСВ, в нашия град има дял от 25% в замърсяването на въздуха. Известно е, че за това най-много допринасят онези МПС, чиито вредни емисии от изгорелите газове не отговарят на европейските норми и екологичните изисквания", посочва още в писмото си съветникът, който бе един от инициаторите за закупуването на сертифицирани газ анализатор и димомер за измерване на вредните емисии от отработили газове за дизелови и за бензинови двигатели, които да бъдат безвъзмездно предоставени на КАТ-Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега