Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дрон с термокамери ще мери температурата на жителите на гетата

Дрон с термокамери ще мери температурата на жителите на гетата

В момента Общината е в процес на организация на тази нова мярка.

Кризисният щаб на Бургас предприема допълнителни мерки за контрол над кварталите с малцинствено население. След като вчера се оказа, че жителите на гетата масово не спазват разпоредбите за ограничение на заразата, от днес мерките стават по-строги.

Дрон с термокамери ще мери температурата на жителите на гетата. Това съобщи кметът Димитър Николов. В момента Общината е в процес на организация на тази нова мярка.

"Новият дрон е оборудван със система, която от разстояние измерва температурата на различни видове обекти, включително живи. За да са максимално достоверни резултатите, той не трябва да е на повече от 20-25 метра от своята цел. Дронът може да измери температурата на единичен обект, но е също толкова точен, когато сканира група обекти. Тогава той индикира цветово или с цифри, както бъде настроен, кой от групата обекти е с различна от на останалите температура", обясниха от Общината.

Полицейски патрули ще обикалят целия град и ще призовават гражданите да не се разхождат навън, а да се приберат у дома. Акцент ще бъдат и кварталите с малцинствено население.

Началникът на ОДМВР - Бургас изтъкна, че има сигнали за завърнали се от страната и чужбина лица от ромски произход, които не спазват карантинните мерки. Те ще бъдат запознавани със задължителните разпоредби.

Снощи полицията е реагирала на сигнал за сбиване между два ромски рода в Победа. Двама души са задържани, информираха още от ОДМВР. Днес полицейското присъствие е засилено.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега