Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Другата седмица пускат в експлоатация интерактивните велостоянки

Другата седмица пускат в експлоатация интерактивните велостоянки

Повече от месец по-късно от очакваното, през идната седмица се очаква новите интерактивни терминали на рент-а-байк системата най-после да заработят. Това съобщи за "PoligrafF.net" директорът на Общинско предприятие “Транспорт” - Андрей Рунчев.

Повече от месец по-късно от очакваното, през идната седмица се очаквановите интерактивни терминали на рент-а-байк системата най-после да заработят.Това съобщи за PoligrafF.net директорът наОбщинско предприятие “Транспорт” - Андрей Рунчев. По думите му, причина за забавянето е изискванетона изпълнителя първите шест стоянки да бъдат инсталирани и тествани преди да сепусне новата система.

„Желанието на изпълнителя беше да сме готови с всичките шест стоянки, предида пуснем новата система, за да се тества софтуера и да се изчистятнедостатъците, ако има такива. Целта е да може новите велосипеди да се взимат иоставят на различни места. Надяваме се в края на следващата седмица да смеготови“, обясни Рунчев.

Както вече Ви разказахме, в края на април започна инсталирането на първияинтерактивен терминал – този до Пантеона. С пускането на системата, наразположение ще бъдат и новите стоянки до Графична база, Морско казино,Автогара ЮГ, БСУ и Младежки дом. Поетапно ще бъдат заменяни и останалитеналични терминали.

„Същевременно ще инсталираме и на нови места. В момента преговаряме и сПристанището за поставяне на терминал до Морска гара“, добави Рунчев.Междувременно, от вчера работещите стоянки са денонощни. По думите надиректора на ОП „Транспорт“, времето вече позволява карането на велосипед повсяко време на денонощието, а интересът към рент-а-байк системата расте.

Активен е и денонощния колцентър, където потребителите могат да задават въпросии да алармират за проблеми. На регионално ниво това е номерът на Синя зона –1356, както и националния горещ телефон – 0700 11356.

Когато първите шест от новите рент-а-байк терминали бъдат пуснати вексплоатация, потребителите ще могат да заплащат наема за велосипедите с велокарта, дебитна или кредитна карта, както и с SMS на кратък номер 13566.

Интерактивните терминалиняма да бъдат само за обслужване на рент-а-байк системата. Чрез тяхпотребителите ще могат да се подават сигнали за спешни случаи. Освен това,системата ще предлага и информация за града, събитията и обектите в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега