Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

​Държавата дава сградата на ул. „Булаир“ 5б на Пожарната

​Държавата дава сградата на ул. „Булаир“ 5б на Пожарната

Държавата стартира процедура по предоставянето на сградата на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.

 След години безхаберие сградата на ул. „Булаир“ 5б ще заживее нов живот. Въпреки апетитите към този имот, намиращ се на метри от Морската градина и центъра на Бургас, той няма да се продава. Държавата стартира процедура по предоставянето на сградата на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Съвсем скоро новият собственик ще я ремонтира и облагороди и тя ще изпълнява обществени функции.„Още с назначаването ми за заместник-областен управител заявих, че някои имоти задължително трябва да останат държавни. Такава е позицията ми и за тази сграда. Заварихме я в потресаващо състояние, като след обследване на нейната история в мен се настани горчивото усещане, че тя е оставена да се руши умишлено, за да се продаде на безценица. Това усещане се затвърди след категоричната позиция, че сградата няма да се продава. Тогава, веднага след като това беше обявено, тя бе запалена два пъти за една вечер. Били сме свидетели как други знакови сгради са преминавали в частни ръце именно след пожар“, коментира областният управител Пламен Янев. 

Той допълни, че след пожара достъпът до сградата е бил ограничен – нещо, което е трябвало да се случи преди доста години.Веднага след встъпването в длъжност като областен управител преди няколко месеца той се заема с решаването на проблема с рушащата се сграда. Провежда срещи с няколко министерства, на една от които става ясно, че МВР в Бургас се нуждае от допълнителна постройка за нуждите на пожарната. Процедурата е към своя финал, а министерството със сигурност ще вдъхне нов живот на този имот и ще бъде решен дългогодишен проблем на Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега