Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски лекоатлети с отлично представяне на Националното първенство

Бургаски лекоатлети с отлично представяне на Националното първенство

Деветокласникът от СУ "Юрий Гагарин" Димитър Христов стана двукратен шампион на Националното първенство по лека атлетика.

Деветокласникът от СУ "Юрий Гагарин" Димитър Христов стана двукратен шампион на Националното първенство по лека атлетика. Талантът, който е състезател на клуб "Бургас - 98" с личен треньор Вяра Чавдарова- Петкова, триумфира на 200 и 400 метра гладко бягане във възрастовата група до 18 години. Димитър Христов беше най-бърз на по-късата дистанция с време 22,53, а на 400 метра спря хронометрите на 50,18.


Снимка: Община Бургас

"Резултатите му наистина са впечатляващи, съвсем близко са до норматив за Европейското в Словения в двете дисциплини, които са съответно 22,40 и 49,90. Нека да е здрав. До лятото е напълно постижимо и реално да покрие нормативите", заяви треньорката Вяра Чавдарова-Петкова.

Специалистката изведе своя възпитаник в началото на годината до първото място на 200 метра на международния турнир "Академик". След това 15-годишният Димитър Христов зае трето място на държавния шампионат за батковците до 20 години на 400 метра гладко бягане с време 50,67 и стана четвърти на 200 метра с 23,01.


Снимка: Община Бургас

Други лекоатлети, възпитаници на клуб "Бургас 98", спечелиха отличия.

Стиляна Радева е първа на овчарски скок, а Гергана Георгиева е пета, като малшанс на една от височините я лиши от мястото сред призьорките. Илияна Мичевска, която е европейска шампионка за глухи от миналата година, дава много добри резултати на 400 метра за девойки, като стана четвърта. Трета на 800 метра под 18 години е Магдалена Ганчева. Ангел Райков е бронзов медалист на овчарски скок до 18 години с постижение от 3,80 метра. При своя дебют Петър Гроздев се класира на шесто място на овчарски скок при юношите. 

Стиляна Радева и Петър Гроздев също са възпитаници на СУ "Юрий Гагарин".

Със състезателите на овчарски скок в "Бургас 98" работи доайенът в клуба Величко Денчев.

"В лицето на Вяра Чавдарова- Петкова имаме изключително амбициозен и качествен треньор, който умее да подготвя шампиони. Очаквам 2024 година да е много силна за нашите лекоатлети", заяви Янчо Стойчев - директор на СУ "Юрий Гагарин".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега