Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спортното училище в Бургас ще има свой собствен дом

Спортното училище в Бургас ще има свой собствен дом

Спортното училище „Юрий Гагарин“ ще има свой собствен дом, с прилежаща спортна инфраструктура и общежитие. Новината съобщи в профила си във „Фейсбук“ Манол Тодоров, зам.-кмет на община Бургас с ресор туризъм и спорт.

Спортното училище „Юрий Гагарин“ ще има свой собствен дом, с прилежаща спортна инфраструктура и общежитие. Новината съобщи в профила си във „Фейсбук“ Манол Тодоров, зам.-кмет на община Бургас с ресор туризъм и спорт. Той съобщи, че от тази седмица вече има отреден терен за изграждане на сградата на спортното училище и от тук нататък топката е в полето на ресорните министерства. 

„Една страхотна новина!
От тази седмица вече има отреден терен за изграждане на сграда на спортно училище, с прилежащата спортна инфраструктура и общежитие! Това, което Община Бургас трябваше да направи вече е факт!Само да напомня, че половинвековното наше Спортно училище "Юрий Гагарин"  никога не е имало собствена сграда, а учениците са били гости в 5 различни сгради.Общата ни борба дава резултат, но сега е ред на ресорните министерства да проявят малка инициатива, за да можем да довършим започнатото заедно!“, написа Тодоров. 

Пред PoligrafF.net той допълни: „Планът е на площ от над 4 дка да бъде изградена сградата и прилежащите съоръжения.  Теренът е в к-с "Изгрев" до Арена Бургас на мястото на казармите. Според мен, най-реалният план за тази година е да бъде възложен технически проект от страна на Министерството на спорта, вече с конкретика и от там нататък да бъде залегнало в годишните бюджети на капиталовите разходи на Министерството на финансите“, коментира Тодоров. 

„Вече има обособен терен за сграда за Спортно училище, специални благодарности искам да изкажа към общината и кмета Димитър Николов, с когото от първия ми ден като директор на Спортното училище работим в посока да имаме собствен дом. Вървим с уверени стъпки напред, ние си свършихме работата, сега остава Държавата и ресорните министерства да проявят инициатива“, коментира пред PoligrafF.net директорът на Спортното училище в Бургас Янчо Стойчев. 

„Смятам, че оптималният вариант за финализирането на проекта е 36 месеца. Вече няма връщане назад, дали след 3, 4 или 5 години, Бургас ще има ново Спортно училище“, добави Стойчев. 

Той сподели, че необходимата сума за финализирането на проекта е 40 млн. лв. 

Стойчев е категоричен, че при реализиран проект „ще бъде затворен кръгът и резултатите ще се видят след само един олимпийски цикъл“. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега