Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата инвестира 7 млн. лева в борбата с битовата престъпност

Държавата инвестира 7 млн. лева в борбата с битовата престъпност

Министерският съвет прие План за противодействие на битовата престъпност.

Министерският съвет прие План за противодействие на битовата престъпност. В рамките на извънредно заседание на правителството бе взето решение за отпускането на допълнителни средства в размер на 7 млн. лева, с които ще се финансират допълнителни дейности, както и закупуването на нови автомобили за полицията.

За повишаване на сигурността са набелязани поредица от мерки - нормативни, по линия на превенцията на престъпността, на кадровото и ресурсно осигуряване и провеждане на национална специализирана операция за противодействие на битовата престъпност с продължителност до 3 месеца.

Въпреки обективните трудности в дейността на МВР, свързани с усложнената среда за сигурност в страната и в съседните държави, повишената натовареност по противодействие на миграционния натиск, преструктурирането на системата и недостига на човешки и материални ресурси, през 2015 и 2016 г. се отчита спад в нивата на престъпност и увеличаване на разкриваемостта.

Според анализите, най-рискови са малките населени места и обезлюдяващите се райони. Именно там ще бъдат съсредоточени и усилията на властта за овладяване на битовата престъпност. Предвижда се увеличено полицейско присъствие в проблемните зони. В тази връзка бяха направени разчети за необходимия щат в областните дирекции и СДВР по утвърдена методика, отчитаща основни фактори като брой на населението, криминогенна обстановка и разположение на областта. На тази база са предприети мерки и график за кадровото им обезпечаване.

В националната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност операция ще участват 1140 полицейски автомобила, предназначени за извършване на охранителна дейност.За обезпечаването на мобилността на полицейските патрули в малките и отдалечени населени места са необходими 300 нови полицейски автомобили на стойност около 8 млн. лв., от които 6 млн. лв. от бюджета на МВР за 2017 г. и 2 млн. лв. - допълнително отпуснати средства.

В тази връзка правителството одобри постановление за допълнителни разходи по бюджета на ведомството за 2017 г.  5 000 000 лв. са предвидени за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 000 000 лв. за закупуване на нови моторни превозни средства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега