Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата инвестира 73 млн. лева в осигуряване на работа за 21 400 души

Държавата инвестира 73 млн. лева в осигуряване на работа за 21 400 души

По регионалните програми за заетост на 28-те области се предвижда през 2016 г. в заетост да бъдат включени 2 200 безработни лица.

Държавата ще инвестира 73 млн. лева в осигуряването на работа за 21 400 безработни българи. Това стана ясно днес, след като правителството прие Национален план за действие по заетостта през 2016 г. (НПДЗ). Програмата му ще осигури обучение на още 11 000 души.

Нова насърчителна мярка в плана евъвеждането на дуалното обучение за безработни лица без квалификация. То ще сереализира чрез предоставяне на средства на работодатели за всяко разкрито работно място заобучение чрез работа.

С приетия план се дава за първипът възможност за аутсорсване на услуги за безработни лица. За целта ще сепредоставят суми за „подкрепена заетост“ на регистрирани фирми посредници забезработни лица, които срещат най-големи трудности при устройване на работа,поради това, че са с висока степен на инвалидност, други проблеми или са отнай-рисковите групи.

Средствата ще се отпускат на фирмите посредници, които саги устроили на работа на несубсидирано работно място, след като са гиподпомогнали с услуги, консултирали, включили в обучения и др. и са постигналиповишаване на тяхната пригодност за заетост. Срокът за заетост няма да бъдепо-малък от 12 месеца. Планирано е включването на 2 000 лица.

По нова насърчителна мярка еосигурено стимулиране на работодателите да включат в заетост 1 400 безработнилица от уязвимите групи на пазара на труда. Това са хора, регистрирани катобезработни поне шестмесеца, безработни до 24 години, такива с основно и по-ниско образование, кактои хора над 50 години, за които ще се субсидира половината от трудовотовъзнаграждение и дължимите от работодателя осигуровки.

По регионалните програми зазаетост на 28-те области се предвижда през 2016 г. в заетост да бъдат включени2 200 безработни лица. Със средства от държавния бюджет проект „КрасиваБългария” ще осигури заетост на 550 лица и професионално обучение на 200 регистриранилица в бюрата по труда.Трудовите възнаграждения навключените в субсидирана заетост ще бъдат съобразени с минималната работназаплата за следващата година – 420 лева при пълен работен ден.

Повишава се итрудовото възнаграждение на младежите по програма „Старт в кариерата“ - от 430лв. на 500 лв. Увеличават се заплатите на ромските медиатори, на психолозите,както и на безработните,включени в редица други национални програми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега