Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата налива пари за пътищата в Камено

Държавата налива пари за пътищата в Камено

Община Камено ще получи финансова помощ от държавата за реализирането на два мащабни инфраструктурни проекта. Това стана ясно при посещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева в област Бургас.

ОбщинаКамено ще получи финансова помощ от държавата за реализирането на два мащабниинфраструктурни проекта. Това стана ясно припосещението на министъра на регионалното развитие и благоустройството ДесиславаТерзиева в област Бургас.

Едната от инициативите е насочена къмреконструкция на надлеза по пътя Камено – Българово и изграждане на пътен възелтам. Проектът е в размер на 1 млн. лв., а работата по него ще стартира презследващата година.

„За този пътен възел вече са предприетидействия, подготвено е споразумение между Агенция пътна инфраструктура и ОбщинаБургас. То ще бъде подписано през следващия месец и вече са ясни ангажиментитена всяка от страните. Общината ще направи проектирането, отчуждителнитепроцедури и ПУП-а. От своя страна АПИ има заделени средства в бюджета заследващата година, за да започне строителството над пътното съоръжение”, обясниминистър Терзиева.

Построяването на пътния възел ще облекчидвижението по АМ „Тракия” към Бургас и ще улесни придвижването до Камено.„Състоянието на връзката Камено-Бургас е много лоша и ако има такъв пътен възел,пътуването ще бъде много кратко. Освен това цистерните от и за ЛУКОЙЛ няма даобикалят толкова голям маршрут, а директно ще стигат до рафинерията, което щереши проблема с останалата част от пътя, който е в много лошо състояние зарадитрафика на тежкотоварните автомобили. Това ще помогне и на бизнеса.”, коментиракметът на Камено Стефан Бонев.

Освен за пътния възел, министерството на регионалното развитие иблагоустройство е предвидило средства и заремонтиране на околовръстния път на Камено, който е в изключително тежкосъстояние. Очаквасе и този проект да стартира през 2014 г. Въпроснатаотсечка е една от най-проблемните в общината и от доста време съществува проект за реконструкцията и, но досега средствата са били пренасочвани. „Радвам се, ченай-после този проблем ще може да бъде решен. По околовръстния път има цели кратери икогато по него минават тежки автомобили, от вибрациите се създават пукнатини вжилищата на хората.”, каза инж. Бонев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега