Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двама пенсионери "изгоряха" с общо над 8 000 лв.

Двама пенсионери "изгоряха" с общо над 8 000 лв.

За два нови случая на измамени пенсионери за последното денонощие съобщават от полицията. Вчера сутринта, по класическата вече телефонна схема, 85-годишна бургазлийка дала 1000 лв и 2500 евро на непознат мъж за „спешна операция на крайник на близък с поставяне на златни пирони“. По същото време, 84-годишен мъж бе измамен от двойка крадци.

За два нови случая на измамени пенсионери за последното денонощие съобщават от полицията. Вчера сутринта, по класическата вече телефонна схема, 85-годишна бургазлийка дала 1000 лв и 2500 евро на непознат мъж за „спешна операция на крайник на близък с поставяне на златни пирони“. Пенсионерката получила обаждане от „лекуващ лекар“, който по-късно отишъл до дома ѝ, за да вземе необходимата сума.

По същото време, 84-годишен мъж бе измамен от двойка крадци. Докато вървял по бул. Сан Стефано, до бургазлията спряла лека кола, в която пътували мъж и жена представили се за „маджари“. Те се поинтересували къде е Трета поликлиника и помолили пенсионера да се качи в купето и да ги упъти. Обещали му след това да го заведат в къщата му. По пътя непознатият мъж предложил на бургазлията да му обмени 500 долара за сумата от 500 лева, защото трябвало да платят на лекарите за роднина, който по спешност бил настанен за лечение в Трета поликлиника. Преди обаче да го посетят, трябвало да обменят пари, а нямали време да търсят обменно бюро. Песнионерът ги завел в дома си, като извадил спестени 2 100 лв., чиято равностойност в долари му били оставени от непознатия в чантичка. След това „маджарите“ го предупредили, че отиват до колата и ще го чакат там за да отидат до болницата.

След като заключил дома си и слязъл пред блока, измаменият мъж установил, че непознатите са си тръгнали. Качил се в апартамента си, отворил чантичката и установил, че е станал жертва на измама, след което алармирал полицията.

По двата случая работят служителите на 2-ро РПУ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега