Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две българки с най-високото отличие на WWF за опазване на природата

Две българки с най-високото отличие на WWF за опазване на природата

Отличени са екопредприемачите Блажка Димитрова и Боряна Узунова.

Тази година най-голямото отличие на WWF – Наградата на президента, беше присъдено на четирима млади хора за техните усилия да вдъхновят промяна в отношението към природата. Сред тях са и българските екопредприемачи Блажка Димитрова и Боряна Узунова.

Стремежът ѝ към живот без отпадъци подтиква Блажка Димитрова да учреди неправителствена организация, както и да създаде първия ресторант с нулеви отпадъци в България. Тя развива своите идеи в книга, а по-голямата част от времето си посвещава на това да обучава хора и институции как да живеят и работят, използвайки отговорно природните ресурси. Блажка също така се застъпва за законодателни и регулаторни промени, които да насърчат предприятията да трансформират дейността си така, че да не отделят отпадъци.

Голямо ѝ желание да намери природосъобразни решения в сферата на модната индустрия превръща Боряна Узунова в екопредприемач, посветен на премахването на екологичния и морален отпечатък на промишлеността върху околната среда. Тя стартира компания за хардуерни и софтуерни технологии, която улеснява производството на дрехи по поръчка. Нейната крайна цел е елиминирането на необходимостта от масово производство, което не само стимулира неустойчивото потребяване на ресурси, но и води до високи нива на замърсяване на атмосферата.

Другите победители са 13-годишният активист за климата Атлас Сарафоглу, както и хидрологът и защитник на реките в Полша Пьотр Беднарек. От съображения за сигурност тази година Наградата на президента на WWF ще бъде връчена виртуално. Отличието признава и насърчава изключителните постижения на младите хора под 30 години, които дават значителен принос към усилията за опазването на природата.

Наградата на президента се връчва ежегодно от 2012-а година насам и е считана за най-високото признание на международната организация за млади природозащитници от цял свят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега