Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две са версиите за тежката катастрофа с бургаския автобус /видео/

Две са версиите за тежката катастрофа с бургаския автобус /видео/

Една жена загина, а 19 души са ранени при инцидента, който стана в неделя

Разследват причините за тежката катастрофа с автобус между Свиленград и Тополовград, съобщи NOVA. Инцидентът стана в неделя малко след 18:00 часа. На мястото на катастрофата бяха изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни. Две са основните версии, по които работят разследващите - човешка грешка и внезапно възникнала техническа неизправност. 

Асфалтът е бил в нормално състояние, имало е и видима маркировка, но пътят е бил хлъзгав, което вероятно е довело до инцидента, съобщиха на брифинг от прокуратурата. Вследствие на инцидента загина една 68-годишна жена от Бургас, а 19 души бяха ранени. Част от тях бяха настанени в болници. В автобуса са пътували и 4 деца, но те са без наранявания.

Състоянието на пациентите е добро, каза доц. Георги Гелов от болницата в Хасково, където са настанени 10 от пострадалите. Четирима от тях са със счупвания, шофьорът и екскурзоводката са с леки фрактури. Всички са контактни и без опасност за живота, потвърди доц. Гелов.

Здравният министър д-р Асен Меджидиев също посети пострадалите в хасковската болница. „Поддържаме контакти с управителя на фирмата-превозвач. Автобусът е с технически преглед, технически изправен е, шофьорът е с много опит”, заяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. „Не мога да кажа какво точно се е случило. Имаме информация от местни превозвачи, че пътят не е в добро състояние, няма никакво осветление. Не знам каква е била маркировката, не мога да преценя по снимките”, допълни тя.И потвърди, че в автобуса е имало колани, но не знае дали са били поставени.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега