Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две спецакции срещу контрабандата на цигари на столичната митница

Две спецакции срещу контрабандата на цигари на столичната митница

Две спецакции срещу контрабандата на цигари организираха митническите служители в столицата, съобщават от Агенция Митници.

Две спецакции срещу контрабандата на цигари организираха митническите служители в столицата, съобщават от Агенция Митници. Първата операция започва в 21.30 ч. в неделя, 16 октомври, в района на гара Драгоман. Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване” на Митница Столична установяват и пресичат опит за контрабанден внос на 1 978 кутии цигари, облепени със сръбски и косовски бандероли, както и на 190 кутии цигари без бандерол.

Проверката е извършена в служебен вагон от товарен влак, който е превозвал служители на БДЖ, работещи на гара Димитровград-Юж в Република Сърбия. Общо 2 168 кутии цигари са били намерени в част от служителите на БДЖ, в празни купета на вагона, както и панически изхвърлени по коловозите.

Съставени са 3 акта за контрабанда и е образувано едно досъдебно производство. Работата по установяване на нарушителите продължава.

Операцията е извършена само ден, след като служителите на Митница Столична задържаха на Калотина 1 500 кутии цигари, прикрепени отново под товарен влак, пътуващ от Сърбия за България.

По преценка на митнически експерти става въпрос за добре организиран канал за нелегалния внос и разпространение на цигари без бандерол. Втората операция започва в 9.30 ч. вчера, 17 октомври. Тя е осъществена от отдел „Митническо разузнаване и разследване” на Митница Столична съвместно със служители от отдел Икономическа полиция на Главна дирекция „Криминална полиция”.

Проведено е наблюдение на обект, използван като депо за разпространение на цигари без бандерол. При последвалата проверка инспекторите откриват в обекта 10 820 кутии цигари без бандерол. В автомобил, използван от двете наблюдавани лица, са открити още 750 кутии от същите видове цигари.

По първоначалната информация, става въпрос за добре организирана схема за разпространение на цигарите в районите на пазарите в София. Лицата са задържани и по случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега