Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две жени "изгоряха" в схемата с "акцията срещу телефонни измамници"

Две жени "изгоряха" в схемата с "акцията срещу телефонни измамници"

Две жени в Бургаско станаха жертва на вече все по-разпространената схема с "полицейската операция срещу телефонни измамници". Дамите дадоха над 30 000 лева на тарикати, мислейки че помагат в залавянето на такива.

Две жени в Бургаско станаха жертва на вече все по-разпространената схема с "полицейската операция срещу телефонни измамници". Дамите дадоха над 30 000 лева на тарикати, мислейки че помагат в залавянето на такива.

Първият случай е регистриран около 15:30 часа вчера в 1-во РПУ Бургас. Жертвата е 68-годишна жена, която пристигнала в града от София, за да се грижи за болния си брат. Около 11 часа в сряда получила обаждане от непознат мъж, който се представил за служител на ГДБОП. Той поискал от нея съдействие за залавянето на група измамници.

Хитрият тарикат я предупредил, че операцията е секретна и не бива да звъни в полицията, тъй като бургаското ръководство не знаело за нея. По нареждане на непознатия, жената изтеглилаот банков клон сумата от 16 000 евро. Тарикатът успял да я убеди и, че по петите й я следват цивилни служители на МВР, които да я пазят. Оставила парите в саксия до лодката на автогара "Юг". По-късно осъзнала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията.

Около час по-късно в РУ - Средец е получен сигнал за сходна измама. Този път жертва била 88-годишна жена от градчето. Тя разказала, че е получила обаждане от непознат, който се представил за полицай и я предупредил, че има много телефонни измамници и трябва да бъде внимателна, да не се доверява на непознати.

Мнимият полицай я попитал далиима пари, като се уговорил с пенсионерката да изпрати свой колега, който давземе парите за да се опишат в районното управление в присъствието наначалника, след което щели да й ги върнат обратно. Целта била, след като сезадържат измамниците, да ги уличат по номерата на банкнотите.

88-годишната женазавила сумата от 2 000 лева в кърпа, закачила я на входната външна врата,след като се прибрала вкъщи и наблюдавала кой ще дойде. След малко дошълнепознат мъж, който взел вързопчето и си тръгнал. Когато жената открила, че е станала жертва на измама, потърсила съдействие от полицията.

Работата по случаите продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега