Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двойният убиец от Долно Езерово остава зад решетките

Двойният убиец от Долно Езерово остава зад решетките

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Драгия Радневски. Срещу него е образувано досъдебно производство по обвинение в това, че на 27.10.2015 год. в гр. Бургас, кв. Долно Езерово, умишлено умъртвил две жени. Деянието е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, с произвеждане на изстрели в населено място на открито с огнестрелно оръжие ловна пушка марка „ИЖ-27ЕМ-М“ 12 калибър.

Окръженсъд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо ДрагияРадневски. Срещу него е образувано досъдебно производство по обвинение в това,че на 27.10.2015 год. в гр. Бургас, кв. Долно Езерово, умишлено умъртвил двежени. Деянието е извършено по начин, опасен за живота на мнозина, спроизвеждане на изстрели в населено място на открито с огнестрелно оръжие ловнапушка марка „ИЖ-27ЕМ-М“ 12 калибър.             

Окръжнапрокуратура Бургас поиска срещу Радневски да бъде взета най-тежката мярка занеотклонение, като се мотивира с тежестта на повдигнато обвинение. Радневски епривлечен като обвиняем за умишлено убийство на две жени, което се наказва слишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затворбез замяна. Прокурорът смята, че съществува реална опасност обвиняемият да сеукрие, включително и нерегламентирано да напусне пределите на страната или даизвърши престъпление, въпреки че към момента на извършването на деянието той енеосъждан и има постоянен адрес.

Пребиваването му в ареста е наложително и запродължаване на разследването, което все още е в начална фаза. Предстоиизвършването на редица процесуално-следствени действия по отношение надоказване на престъплението и евентуално повдигане на ново обвинение, коетообуславя извода, че има основателна опасност същият да направи всичко възможноза осуетяване на разкриване на обективната истина. Прокурорът изтъкна, че поведениетона обвиняемия се отличава с дързост и жестокост, което обуславя и високатаобществена опасност на неговата личност.           

Защитникът на Радневски сесъгласи с тезата на прокурора, че по делото има събрани безспорни доказателстваза авторството на престъплението, самият обвиняем е признал това. Но споредадвоката няма достатъчно доказателства, че неговият подзащитен ще се укрие, акому бъде определена друга по-лека мярка за неотклонение. Адвокатът помоли съдада наложи мярка за неотклонение – домашен арест.           

Всъдебната зала обвиняемият Радневски каза, че съжалява за стореното, направилго е, защото психически не бил добре. Той помоли съда да му наложи мярка занеотклонение домашен арест и заяви, че след извършването на престъплението тойсе е прибрал в дома си, и ако е искал още тогава е имал възможност да избяга.           

Окръженсъд Бургас, като взе предвид представените по делото доказателства истановищата на страните, намери, че са налице основанията за вземане на най-тежкатамярка за процесуална принуда задържане под стража спрямо обвиняемия. Съдът прие,че може да бъде направено обосновано предположение за авторство на  Радневски на деянието, за което му еповдигнато обвинение и съществува опасност той да се укрие или да извършипрестъпление. Актът на съда можеда бъде обжалван в 3-дневен срок. Евентуалната въззивна мярка е насрочена вАпелативен съд гр. Бургас на 10.11.2015 г. от 14.00 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега