Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Джокович повали Надал в епична битка в Париж

Джокович повали Надал в епична битка в Париж

Известен е финалът на Ролан Гарос

Новак Джокович се класира за финала на "Ролан Гарос", след като надигра шампиона от миналата година Рафаел Надал след 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2.Срещата продължи малко над четири часа.

Кралят на клея започна ударно и поведе с 5:0 след два тежки първи гейма, в които Ноле имаше точки за пробив, но не съумя да ги материализира. С течение на откриващата част, сърбинът върна един от пробивите при 3:5 и загуби оспорван девети гейм, с което бе сложена и точка на спора в полза на Надал. Втората част стартира отлично за шампиона от 2016 г., който направи брейк за 2:0, но последва моментално връщане на пробива от Матадора. Все пак, Джокович довърши нещата в своя полза с нов пробив и резултат 6:3, за да изравни.

И двата сета приключиха за около час игра, а третият бе истински трилър. Той продължи цели 92 минути и в крайна сметка бе решен след тайбрек, след като Джокера на два пъти повеждаше с пробив и сервираше за сета при 5:4, но се пропука. Надал вкара частта в дълъг гейм, а там ключовият минипробив дойде в осмата точка, която отиде на сметката на сръбския номер 1 след лесна грешка на съперника на мрежата. Джокович поведе с 2-1 сета, а след подновяването на играта Надал дръпна с пробив. От 2:0 в своя полза обаче, испанецът не успя да запише нито един гейм до края на сета и така бе детрониран от Ноле.

Джокович направи два уинъра повече от опонента – 50:48, но и цели 18 непредизвикани грешки по-малко – 37 на 55.

Той нанесе едва третата загуба на Надал на Откритото първенство на Франция след тези от Робин Сьодерлинг на осминафиналите през 2009 и отново от Джокера през 2015 в четвъртфиналната фаза. Световният номер 1 се класира за шестия си финал във френската столица и ще гони втора корона в неделя след тази през 2016, когато надви Анди Мъри. При успех той ще се доближи на една титла от Шлема от Надал и Роджър Федерер. В спор за трофея той ще играе с първата ракета на Гърция Стефанос Циципас. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега