Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Една от най-известните опери от Джузепе Верди се завръща на сцената на Операта в сряда

Една от най-известните опери от Джузепе Верди се завръща на сцената на Операта в сряда

Музиката на Верди е възхитителна, постановката постига цялостно внушение, изследвайки характери и съдбовни обрати, изпълнението – на високо художествено ниво. Силните преживявания и емоции са гарантирани в сряда вечер в залата на Бургаската опера.

Вечната история за прелъстяване, потъпкани надежди, интриги, проклятия и зловеща развръзка, вплетени в либретото на една от най-известните и обичани опери от Джузепе Верди – "Риголето“, ще оживее на сцената на Бургаската опера на 17-и февруари, сряда, от 19 часа. Музикалният разказ за гърбавия шут Риголето, единствената радост в семплия му живот – красивата му дъщеря Джилда, за Херцога, обединяващ образ на подлостта, подмолните планове и липсата на съвест, както и за всички замесени в тази трагична приказка, ще бъде повод за разнопосочни преживявания по време на представлението – от възхита предсилата на наивната обич, които са стъпкани от нечия безчувственост, до трагичната безнадеждност на потушените чисти пориви.

Чрез средствата на музикално-сценичното изкуство, сърцераздиращата и неизменно предизвикваща силни емоции история ще бъде разказана от великолепен творчески и артистичен състав. Диригент е младият Цанислав Петков – това е негов дебют в дирижирането на Вердиевата партитура, режисурата, която залага на сложните взаимовръзки между действащите лица и дълбокия психологизъм, е на доц. д-р Александър Текелиев, художник е Иван Попов, диригент на хоровия състав, който е важен участник в цялостното действие, е Невена Михайлова, концерт майстор– Йордан Ковачев, помощник-режисьор – Петър Тихолов. 

Субтитрите, които дават възможност на публиката да проследява в пълнота случващото се на сцената, са дело на Сребрина Славова.Солистката на Държавна опера – Бургас Мария Цветкова-Маджарова, сопран,ще се превъплъти в наивната девойка Джилда, живееща в своя малък свят, изграден от мечтателност, която няма връзка с реалността и срещайки един изкусен прелъстител, попада в неговия демонски капан, който вещае сигурната й гибел. Противоречивият образ на шута Риголето ще бъде пресъздаден от баритона Александър Крунев – за него това е коронна роля, многократно представяна с успех. В образа на Херцога на Мантуа, самодоволният прелъстител и бонвиван, опериран от съвест, влиза тенорът Даниел Дамянов.

Басът Диман Панчев ще бъде в ролята на разбойника Спарафучиле, Лина Пеева влиза в образа на Мадалена, сестра на Спарафучиле, Калина Попова ще бъде Джована, Граф Монтероне – Костадин Мечков, Граф Чепрано – Делян Славов, ГрафиняЧепрано – Шмилена Султанова,Маруло – Бранимир Недков, Матео Борса – Любомир Тодоров, Паж – Аглика Петрова. В постановката участват съставите на оркестъра и хора на Държавна опера – Бургас.

Музиката на Верди е възхитителна, постановката постига цялостно внушение, изследвайки характери и съдбовни обрати, изпълнението – на високо художествено ниво. Силните преживявания и емоции са гарантирани в сряда вечер в залата на Бургаската опера.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега