Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Произведения от Хайдн, Моцарт, Маскани и Вагнер ще чуете на Великденския концерт в Операта

Произведения от Хайдн, Моцарт, Маскани и Вагнер ще чуете на Великденския концерт в Операта

Солисти на мащабния празничен концерт в Месата от Йозеф Хайдн в четвъртък ще бъдат: Мария Цветкова-Маджарова – сопран, Калина Попова – мецосопран, Яни Николов – тенор и Костадин Мечков – бас.

На 21-ви април, четвъртък, от 19.00 часа Държавна опера – Бургас ще изнесе празничен концерт, посветен на най-светлия християнски празник - Великден. Зад диригентския пулт застава именитият маестро Йордан Дафов, който е носител на наградата "Златен век" на Министерството на културата.Талантливият и уважаван диригент е сред изявените дейци, отличени за приноса си в развитието на културата и утвърждаването на националната идентичност. 

Маестро Йордан Дафов, отбеляза своя 82-годишен рожден ден през февруари тази година, през същия месец бе зад диригентския пулт на симфоничния концерт със солисти пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови, преминал с голям успех в залата на Бургаската опера, а в началото на март дирижира Тържествения концерт по случай Трети март, национален празник на Република България.Солисти на мащабния празничен концерт в Месата от Йозеф Хайдн в четвъртък ще бъдат: Мария Цветкова-Маджарова – сопран, Калина Попова – мецосопран, Яни Николов – тенор и Костадин Мечков – бас. 

Концертмайстор е Ваня Златева, която наскоро бе удостоена с най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Кристално огърлие“. Във Великденския концерт участва и хорът към Държавна опера – Бургас с диригент Невена Михайлова и Детски хор „Милка Стоева“ с диригент Светла Стоева. Младите певци от хоровата формация участваха в края на март с голям успех в постановката на операта „Кармен“ от Жорж Бизе на бургаска сцена.В програмата на симфоничния концерт на 21-ви април в залата на Операта ще прозвучат: симфонична интерлюдия „Вълшебствата на Великия петък“ из операта „Парсифал“ от Рихард Вагнер; Симфония №21 от Волфганг Амадеус Моцарт, Интермецо из операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани. Като празнична кода на концерта ще прозвучи Нелсън меса от Йозеф Хайдн, части: Kyrie, Credo, Sanctus, Benedictus, Agnus Dei, Dona Nobis.

В благословените дни преди Великден Държавна опера – Бургас пожелава на всички почитатели на музикалното изкуство хармония, мир, благоденствие и любов – като най-човеколюбивото измерение на Бог, пресътворен в земните дела.Билети за празничния концерт могат да бъдат закупени на касата на Операта, на каса „Часовника“ /пред х-л „България“/, както и в мрежата на Grabo и Eventim. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега