Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ефектът от почистването на реките в Бургаско е вече видим

Ефектът от почистването на реките в Бургаско е вече видим

Резултатите вече са видими, въпреки че работата на терен напредва по-бавно от предвиденото поради липсата на каквито и да е действия през годините.

В началото на лятото областниятуправител Вълчо Чолаков  предприепоредица от непопулярни мерки за почистване на речните корита. Близо месец лица лишени от свобода работят понай-критичните участъци в региона. Резултатите вече са видими, въпреки чеработата на терен напредва по-бавно от предвиденото поради липсата на каквитои да е действия през годините.

Речните корита са силно обрасли с растителност,непроводими, на места водите са извън руслата, има паднали клони и целидървета. Всичко това забавя процеса по почистване, който на този етап, зарадилипсващото финансиране се извършва само ръчно, без специализирана техника.

Средпочистените участъци е р. Малката река в с. Равнец. По думите на кмета ХристоКолев там от десетилетия не се е почиствало, въпреки многократните наводнения ищети, които реката е нанасяла на селото.

Местните в Айтос също са изказалиблагодарност към служителите на областна администрация, които координиратпроцеса по почистване на място всеки ден. Към настоящия момент там е почистеначаст от р. Айтоска, която в годините в наводнявала ЖП линията, южната част награда и редица стопански постройки. По груби сметки настоящите действия саспестили на данъкоплатеца близо 130 хил.лв.

Вмомента тече и почистване на канала свързващ Черно море с езерото Вая,който  години наред наводнява големискладови площи. До месец областният управител ще предложи концепция, която вдългосрочен план да реши проблемите в този район.

Порадитрудните терени обаче за максимални резултати не е достатъчно само ръчнототретиране. Необходимостта от специализирана техника наложи помощ и от страна набизнеса в региона. Една от големите фирми за строителни материали и техника Masterhaus дари 3 моторни коси и другалека техника. Това ще спомогне за покриване на по-голям обем от работа.

Мерките,които бургаският губернатор е предприел са насочени само към речните участъци внегово управление. За останалите Чолаков призовава отговорните институции дапредприемат действия преди сезона на дъждовете.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега