Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК подписва трети договор с BioNTech-Pfizer за допълнителни 1,8 милиарда дози

ЕК подписва трети договор с BioNTech-Pfizer за допълнителни 1,8 милиарда дози

В договора е включено изискване производството на ваксини да е базирано в ЕС и основните компоненти на ваксината да са с произход от ЕС

Европейската комисия подписа трети договор с фармацевтичните дружества BioNTech и Pfizer. С него се запазват допълнителни 1,8 милиарда дози от името на всички държави — членки на ЕС, за периода от края на 2021 г. до 2023 г. Той ще даде възможност за закупуване на 900 милиона дози от сегашната ваксина и от ваксина, адаптирана към вариантите, с възможност за закупуване на допълнителни 900 милиона дози.

В договора е включено изискване производството на ваксини да е базирано в ЕС и основните компоненти на ваксината да са с произход от ЕС. Посочено е също така, че доставките за ЕС са гарантирани още от самото начало на снабдяването през 2022 г. Благодарение на добре установеното сътрудничество с дружествата по настоящите договори и на въведените механизми навременните доставки на дозите са осигурени. Засилена е възможността държавите членки да препродават или да даряват дози на нуждаещи се държави извън ЕС или чрез механизма COVAX, с което се допринася за глобален и справедлив достъп до ваксината навсякъде по света. С този нов договор ще се укрепи капацитетът на ЕС за производство на ваксини, като по този начин ще се даде възможност за обслужване на други пазари в целия свят.

Днешният договор с обединението BioNTech-Pfizer обогатява широкия портфейл от ваксини, които ще се произвеждат в Европа, заедно с вече подписаните договори с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, Curevac и Moderna, както и със самото BioNTech/Pfizer. Този диверсифициран портфейл от ваксини гарантира на Европа достъп до достатъчен брой дози за имунизиране на цялото население, включително срещу вариантите на вирусите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега