Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК предприема още действия за насърчаване на инвестициите за устойчиво бъдеще

ЕК предприема още действия за насърчаване на инвестициите за устойчиво бъдеще

Много дружества и инвеститори вече са поели по пътя на устойчивостта, за което свидетелства нарастващият размер на инвестициите за устойчиво развитие. Дружествата и инвеститорите обаче се сблъскват и с предизвикателства при този преход, особено когато трябва да спазват новите изисквания за оповестяване и отчитане.

Европейската комисия представи нов пакет от мерки за надграждане и укрепване на основите на уредбата на ЕС за финансирането за устойчиво развитие. Преходът към климатично неутрална и устойчива икономика до 2050 г. предлага нови възможности за търговските дружества и гражданите в целия ЕС. 

Много дружества и инвеститори вече са поели по пътя на устойчивостта, за което свидетелства нарастващият размер на инвестициите за устойчиво развитие. Дружествата и инвеститорите обаче се сблъскват и с предизвикателства при този преход, особено когато трябва да спазват новите изисквания за оповестяване и отчитане. Затова чрез представения днес пакет от мерки се цели посредством уредбата за финансирането за устойчиво развитие да продължи да се оказва подкрепа на дружествата и финансовия сектор, като същевременно се поощрява частното финансиране на проекти и технологии за прехода.

По-конкретно, Комисията добавя още дейности към таксономията на ЕС и предлага нови правила за доставчиците на екологични, социални и управленски (ЕСУ) рейтинги (оценки), което ще доведе до повишаване на прозрачността на пазара на устойчиви инвестиции. Предназначението на пакета от мерки е да се направи така, че уредбата за финансирането за устойчиво развитие да бъде от полза за дружествата, които искат да инвестират в прехода си към устойчивост. Чрез пакета от мерки се цели също така уредбата за финансирането за устойчиво развитие да стане по-лесна за използване, като по този начин продължи да допринася ефективно за постигането на целите на Европейския зелен пакт.

Повече информация ще намерите в документа ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега